Дете пострада в столичен мол. Родителите му твърдят, че съоръжението не

...
Дете пострада в столичен мол. Родителите му твърдят, че съоръжението не
Коментари Харесай

Дете пострада в столичен мол

Дете пострада в столичен мол. 

Родителите му настояват, че оборудването не е било обезопасено.

Силвия Дончева провежда тържество за 11-ия рожден ден на щерка си в увеселителния ъгъл. 5 минути след началото на празненството дете от гостите пада от стената на катерене. 

" Едно от децата се катери до края на стените и има свободно рухване от 5-6 метра. Скобата, с която се закача колана към защитното въже, очевидно не е била сложена добре от самото дете, а при качването не е била проверена и от способените лица ", споделя майката. 

Момичето пада на дунапренено покритие, с което е обезопасен подът, само че все пак има две фрактури на ръката. Следва интервенция, а след два месеца и втора. Според Силвия не е предоставена съответна първа помощ. 

" Когато се появих и ми обясниха обстановката,  понечих да се обадя незабавно на спешна помощ, което те би трябвало да го сторят в първия миг. Те просто са желали да ни изкарат от заведението, което е цялостно безумство ", твърди тя.

Децата, станали очевидци на случая, са в потрес от случилото се. Потърсихме притежателите на центъра за коментар по тематиката. От там обявиха, че проверяват случая и неспазването на ограниченията за сигурност може да докара до травми, съобщи bgonair.bg. 

" Съчувстваме на детето и фамилията му във връзка със случката, която са претърпели. Извършваме инспекция по случая. Това, което знаем сигурно, е, че няма нередовност на устройство във " Фънтопия ". Инструктажът за сигурност е бил извършен преди влизането на децата в залата от фасилитаторите ", гласи позицията на увеселителния парк.

Според разпоредбите на увеселителното заведение на децата им е прожектирано 10-минутно филмче за ограниченията за сигурност, част от тях обаче са изпуснали материала. Родителите упорстват служителят да бъде осъден и вече са завели дело. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР